Rik Hemeryck op het podium bij Hippisch Centrum de Peelbergen

Jumping
22 feb 2019
Door Maxine Van Molecot

In het Nederlandse Kronenberg wordt bij Hippisch Centrum de Peelbergen dit weekend op één- en tweesterren niveau gesprongen en zijn er ook proeven voor jonge paarden. Enkele Belgische ruiters zijn hier ook present en lieten vandaag van zich horen in verschillende proeven.

Zo was er voor Rik Hemeryck al een tweede plaats in de CSI2* 1.35m proef. In deze rubriek over twee fasen kon Hemeryck rekenen op de Ugano Sitte zoon Loupiac de Sclef. Het duo reed een foutloze ronde in een tijd van 26.69 seconden. Zo moesten ze enkel de Deen Lars N Pedersen en de vosse ruin Lordentro (v. Lord Z) voor zich dulden. Deze combinatie kwam namelijk al door de finish na 26.10 seconden. De top drie werd vervolledigd door de Duitse Mylen Kruse met de twaalfjarige Balduin 35 (v. Balou du Rouet). Voor hun was er een nulrit in 27.19 seconden.

Aliki Rotsaert klasseerde zich eveneens in deze proef. Met de tienjarige Jacinto Dwerse Hagen (v. Va-Vite) bleef onze landgenote foutloos in een tijd van 27.68 seconden en eindigde zo op de zesde plaats. 

In de 1.20m proef van de CSI1* competitie was er winst voor Tatiana Troiani. Met de zeventienjarige merrie Sister van de Wolvendries (v. Contra-A) reed onze landgenote een zeer snelle foutloze rit in 25.52 seconden. Zo was ze een seconde sneller dan de Zwitserse Tess Baggenstoss en de donkervosse ruin Prunus d'Altenbach (v. Rosire). Zij kwamen namelijk door de finish na 26.80 seconden. De derde plaats ging naar de Nederlander Guido Jan Schoemaker en de achtjarige Glynn VE (v. Sam R.). Voor hun noteerden we nul strafpunten in 27.07 seconden.

Pieter Kenis reed zich eveneens in de prijzen met zijn nieuwe aanwinst Arco d'Obercourt (v. Darco). Zij reden een foutloze rit in 27.71 seconden en eindigden zo op een zesde plaats.

Klik hier voor alle resultaten.