Rapunzel vd Bucxtale veilingtopper in Gesves

Fokkerij
16 aug 2017
Door Horseman Kristof

Op de tweede dag van HippoChamp was er een sfeer van verwachting en enthousiasme onder de kopers die deze keer wel de weg naar Gesves hadden gevonden. Uiteindelijk werden er 25 loten van de 28 aangeboden: 22 veulens, 1 drachtige merrie en 2 embryo’s. Ditmaal werden er 17 loten verkocht voor een totaal bedrag van 213.500 euro of een gemiddelde van 11.861 euro. 

Veilingtopper werd het merrieveulen Rapunzel vd Bucxtale, nakomeling van de tophengst MJT Nevados S (Gregory Wathelet) uit de zus van Primval Dejavu. Zij werd voor maar liefst 26.000 euro verkocht. Evenveel geld werd er neergelegd voor de Heartbreaker-embryo. Silvia, de moeder van deze embryo sprong niet alleen zelf 1.40m, haar Chellano Z-dochter Foreplay 111 loopt reeds 1.60m! Na een hevig biedduel waren het uiteindelijk Franse klanten die met de buit gingen lopen.

Rainbow van 't Zorgvliet, een zoon van Cornet Obolensky uit een zus van For Joy van’t Zorgvliet, blijft in België en wisselde van eigenaar voor de prijs van 24.000 euro.
Clash Royal Z; een imponerende zoon van Clarimo ASK uit de volle zus van Funky Music, werd uiteindelijk verkocht naar Amerika voor de prijs van 17.000 euro.

De loten werden verkocht naar België, Frankrijk, USA, Polen en Luxemburg. 

Bron: 
Persbericht HippoChamp