Raf Steegmans blijft in de 'winningmood'

Eventing
25 okt 2017
Door Horseman Kristof

Mooi weer en mooie sport in het Limburgse Meldert op de AVEVE Eventing Cup. In de klasse Zwaar kwamen twaalf combinaties aan de start. Het was opnieuw Raf Steegmans van LRV Genk die een week na Zutendaal voor de tweede opeenvolgende week de winst pakte in deze klasse. Waren er in Zutendaal nog twee fouten in het springparcours, in Meldert bleef de Boerenbond-medewerker met zijn Vencor (v. Alabastro S Extra) zowel in de cross als het springen foutloos. In zijn dressuurproef had hij al een eerste kloof geslagen met eerste achtervolger en provinciegenoot Peter Sterkens (LRV Hechtel Eksel) met Enzo G en Rob Everaert met Initiatief van de Kievietsdriessen die voor VLP aan de start kwam.
De vierde plaats ging naar Brabander Stefaan Vierendeels (LRV Pepingen) met Figor De Bogaerde (v. Sierappel). Michelle Malisart (LRV Merksplas) reed Halla (v. Muscaris d ‘Ariel) naar een top-vijf-notering.

In de klasse Midden was Luc Rens (LRV Herselt) met Fanne van het Hulsthof (v. Pavarotti v/de Helle) de beste. Jelle Cosijns (LRV Erpe Mere) reed naar zilver met Inkata van het Raafveld (v. Boris van het Kluizebos) voor Yarno Geeroms (LRV Haaltert) met Uniform Z (V. Uniform).

De overwinningen in de klasse Licht waren voor Wouter Oelbrandt (LRV Waasmunster), Juul Mertens (LRV Vissenaken-Glabbeek) en Stijn Loos (LRV Overpelt).

Bron: 
LRV