Queen Pleasure vd Slypshoek en Jiosko Sitte winnen de Belgian Free Jump Tour

Fokkerij
21 nov 2018
Door Horseman Kristof

De laureaten van de Belgian Free Jump Tour powered by Horseman zijn bekend. Na drie manches in Ghlin, Moorsele en Ternat zijn Jiosko Sitte en Queen Pleasure vd Slypshoek de winnaars van deze derde editie. 

De BWP'er Queen Pleasure vd Slypshoek (For Pleasure x Cooper van de Heffinck) van fokker Lieven Lammers won bij de 2-jarigen. Zij is de halfzus van de voor BWP goedgekeurde hengst Nathan vd Heffinck. Haar grootmoeder is de moeder van Wereldkampioen bij de jonge paarden Dax van d'abdijhoeve.
De BWP'er Quisme van Spieringenberg (v. Denzel van 't Meulenhof) van Meganne De Bock en Stijn Depelseneer behaalde een tweede plaats. Quisme won tijdens de tweede manche in het Zilveren Spoor en komt uit de stam van Emerald en Diamanthina.
Voor de Zangersheide hengst Cuba Libre van Paemel Z (v. Cicero Z van Paemel) van Stoeterij Van Paemel was er een derde plaats. Hij won tijdens de finale in Ternat. Op de vierde plaats zien we Quinoha Saint Benoit (v. Nonstop) van Daniel Hotte. Zij komt uit de stam van de goedgekeurde hengsten Vertigo en Bokito Saint Benoit en de Grand Prix paarden Nina Droeshout en Quarco de Kerambars. De vijfde plaats is voor Gand Canyon HD Z (v. Greco Sitte) van Tommy Dermaut en Kevin Hollevoet.

Volledige eindstand 2-jarigen

Video Queen Pleasure vd Slypshoek tijdens de finale in Ternat:

 

 

De reeks voor 3-jarigen werd gewonnen door de sBs'er Jiosko Sitte van Horse of Belgium. Vorig jaar leverde de familie Boudrenghien ook al de eindwinnaar in deze reeks. Jiosko begon met een tweede plaats in Ghlin, hij won in Moorsele en werd dan ook nog eens vierde in Ternat. Hij is een zoon van Ustina Sitte die succesvol is met de zonen van Ludo Philippaerts. Uit deze stam komen o.a. Aganix du Seigneur Z, Sea Coast Atlantic, Ogano Sitte en Ugano Sitte.
De sBs'er Junglee Bee d'Eel (v. Gastronom de Hus) van Lee Vandekerkhove eindigde op de tweede plaats. Zijn beste prestatie werd behaald in Moorsele met een tweede plek. Voor de sBs'er Jones du Chapitre (v. Boyfriend du Seigneur) van Flora Vande Walle was er een derde plaats. Zowel Jungle Bee als Jones eindigden vorig jaar ook al op plaatsen twee en drie. 
Tommy Dermaut en Kevin Hollevoet werden in deze reeks vierde met Cabin Crew HD Z (v. Contendro I). Voor Jimagine de la Noyelle (v. Joy) van Elevage de la Noyelle was er een vijfde plaats.

Volledige eindstand 3-jarigen

Video Jiosko Sitte tijdens de finale in Ternat: