Queen Pleasure vd Slypshoek en Jiosko Sitte nemen de leiding in de Belgian Freejump Tour

Fokkerij
03 okt 2018
Door Horseman Kristof

Voor het derde jaar op rij hebben de organisatoren van het vrijspringen in Ghlin, Moorsele en Ternat hun schouders gezet onder de 'Belgian Freejump Tour'. Na de manches in Ghlin en Moorsele staan Queen Pleasure vd Slypshoek en Jiosko Sitte aan de leiding van het klassement.
BWP levert voorlopig de top drie bij de 2-jarigen en sBs het volledige podium bij de 3-jarigen.

Bij de 2-jarigen staat Queen Pleasure vd Slypshoek (For Pleasure x Cooper van de Heffinck) van Lieven Lammers op kop. Queen is een halfzus van de voor BWP goedgekeurde hengst Nathan vd Heffinck. Zijn grootmoeder is de moeder van Wereldkampioen bij de jonge paarden Dax van d'Abdijhoeve. 
Quisme van Spieringenberg (Denzel van 't Meulenhof x Nabab de Reve) van Meganne De Bock en Stijn Depelseneer volgt op de tweede plaats. Haar grootmoeder is Ilusionata van 't Meulenhof die met William Whitaker op 1m60 niveau springt. De grootmoeder van Quisme is de bekende Carthina Z, moeder van o.a. Emerald en Diamanthina van 't Ruytershof.
Quinoha Saint Benoit (Nonstop x Ogano Sitte) van Daniel Hotte staat op een derde plaats. Uit deze stam komen de bekende paarden Vertigo Saint Benoit, Nina Droeshout, Quarco de Kerambars en Fidji du Fleury.

Video Queen in Moorsele:

Winst in Moorsele en een tweede plaats in Ghlin zorgt ervoor dat Jiosko Sitte (Ogano Sitte x Clinton) van Horse of Belgium aan de leiding staat bij de 3-jarigen. Zijn moeder is Ustina Sitte, zij is eveneens de moeder van Baltik Sitte, Exotik Sitte en Dayton Sitte.
Jimagine de la Noyelle van Elevage de la Noyelle (Joy x El Espoir de Retz) zien we terug op de tweede plaats. Flora Vande walle haar Jones du Chapitre (Boyfriend du Seigneur x Ugano Sitte) is goed voor een voorlopige derde plaats. Jones is de nummer drie van vorig jaar bij de 2-jarigen.

De derde en laatste manche gaat door in Ternat op 11 november. Wie zich nog niet geregistreerd heeft voor de Tour kan dit tot voor 11 november nog in orde brengen. Dit kan ervoor zorgen dat er in het klassement nog enkele wijzigingen gebeuren.

De tussenstanden zijn via deze link te raadplegen.