Pieter Devos wint de Wereldbeker in Stuttgart

Jumping
18 nov 2018
Door Horseman Kristof

Op de Stuttgart German Masters wisten vanmiddag tien combinaties zich te plaatsen voor de barrage, waaronder twee Belgische springruiters. Na een spannende barrage, waarin foutloos blijven amper mogelijk was, ging de overwinning naar Pieter Devos.

Foutloos blijven was niet eenvoudig

In de barrage was het wachten tot de vierde combinatie om de nul op het scorebord te zien. Christian Kukuk (Colestus), Stephanie Holmen (Flip's Little Sparrow) en Maurice Tebbel (Don Diarado) sprongen achtereen volgens elk een balk tegen de vlakte. Zij werden finaal vierde, vijfde en zesde.
Max Kuhner en de 8-jarige Toulon zoon PSG Final bleven wel foutloos, maar met hun tijd van 56:62 seconden behoorden zij zeker en vast niet tot de snelste deelnemers aan de barrage. Als voorlaatste combinatie wist Christian Ahlmann ook nog foutloos te blijven. Met de 11-jarige Tokyo (v. Kannan) werd hij uiteindelijk derde in 57:68 seconden.

De laatste zullen de eerste zijn

Stoeterij Dorperheide ruiter Olivier Philippaerts was met H&M Legend of Love (v. Landzauber) op weg naar de leiderspositie, maar na een korte wending op de voorlaatste hindernis gingen zij met een springfout en een tijd van 46:98 seconden door de finish. Voor hen was er een zevende plaats.

Als allerlaatste combinatie mocht Pieter Devos in de piste komen met de KWPN ruin Apart (v. Larino). Hij zorgde voor de derde foutloze rit en dat in een snelle tijd van 49:05 seconden. Met een verschil van ruim zeven seconden won het duo deze Wereldbeker manche. Voor Devos is het na Bordeaux begin dit jaar al zijn tweede Wereldbeker overwinning. Na Gudrun Patteet hebben we nu al twee landgenoten die dit seizoen een Wereldbeker wisten te winnen.

Klik hier voor de uitslag.