Piergiorgio Bucci en Heartbreaker vd Achterhoek naar zege in Grote Prijs Vilamoura

Jumping
18 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Portugese Vilamoura werd deze namiddag de eerste CSI3* Grote Prijs van de Atlantic Tour gereden. Het was een 1.50m proef met 51 starters en slechts 5 combinaties wisten de nul op het scorebord te houden in de basisomloop om zich zo te kwalificeren voor de barrage.

Het was de in België gebaseerde Piergiorgio Bucci die naar de winst reed met de elfjarige BWP'er Heartbreaker vd Achterhoek (v. Bentley). De Italiaanse ruiter bleef in beide omlopen foutloos en in de barrage noteerden we een tijd van 35.75 seconden. Zo was hij net iets sneller dan zijn landgenoot Matias Alvaro met de Corland zoon Tempo des Brieres. Dit duo hield de nul op het scorebord in 35.96 seconden. De Duitse ruiter David Will maakte de top drie compleet met de tienjarige ruin Chillert Blue (v. Chacco-Blue). Zij kwamen door de chrono na 36.33 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Timothee Anciaume met Kiamon (v. Kolibri) en Skye Higgin met Ushuaia du Tot (v. Quaprice). Zij finishten na respectievelijk 36.42 seconden en 37.73 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.