Peder Fredricson naar Prague Lions voor tweede deel Global Champions League

Jumping
18 jun 2018
Door Maxine Van Molecot

De Global Champions League is in de helft van het seizoen gekomen. Acht manches werden er al gereden en er zijn er nog acht te gaan. Daarna volgen de Plays-Offs in Praag. Naar deze wedstrijd mogen de beste zestien teams gaan. Nieuw dit jaar is dat er in de helft van het seizoen transfers mogen doorgevoerd worden door de teams. Ruiters kunnen nu dus veranderen van teams.

De eerste transfer die bekend gemaakt werd is die van de Prague Lions. Dit team bestaat uit twee Tsjechische ruiters, Anna Kellnerova en Ales Opatrny en zij worden bijgestaan door Niels Bruynseels, Gerco Schröder en Holger Wulschner. Deze laatste zal nu vervangen worden.

De Duitse ruiter kwam twee kaar aan de start voor de Prague Lions. Dit deed hij in Mexico en in Hamburg. Nu zal de Zweed Peder Fredricson zijn plaats overnemen. 

Fredricson is momenteel zesde op de Longines Ranking en is regerend Europees Kampioen met H&M All In en behaalde in Rio op de Olympische Spelen de zilveren medaille met hetzelfde paard. De Zweed had net nog twee succesvolle weken achter de rug op de Longines Global Champions Tour. Zo werd hij vierde in de Grote Prijs van Saint-Tropez en won hij de Grote Prijs in Cannes met Hansson WL. Hierdoor mag Fredricson al zeker naar de Superfinale in Praag. Waar alle winnaars van de GP's tijdens de LGCT aan zullen deelnemen.

Bron: 
Prague play offs