Patrik Kittel blijft aan de leiding in Wereldbeker ranking dressuur

Dressuur
31 jan 2018
Door Maxine Van Molecot

In Amsterdam werd afgelopen weekend de zesde manche van de Wereldbeker dressuur gereden. Daar wist Isabell Werth naar winst te rijden in de Grand Prix en Grand Prix Freestyle met Weihegold OLD. Zij is echter al automatisch geselecteerd voor de Wereldbekerfinale als winnares van de vorige Wereldbekerfinale. Hierdoor krijgt zij geen punten toegewezen voor de ranking.

Het is de Zweed Patrik Kittel die aan de leiding van het klassement blijft staan met een totaal van 74 punten. Hij verzamelde al punten in Herning, Lyon, Londen en Brno. In Amsterdam reed hij afgelopen weekend ook nog naar een vierde plaats. Deze laatste is het schrapresultaat voor Kittel aangezien enkel de vier wedstrijden waar hij het meeste punten scoort, meetellen. De Duitse Jessica Von Bredow-Werndl stijgt dan weer van de derde naar de tweede plaats. Zij verdiende in Amsterdam 17 punten en heeft nu een totaal van 59 punten. Haar landgenote Dorothee Schneider nam niet deel in Amsterdam en zakt zo van plaats twee naar drie met in totaal 55 punten.

Verder in de top vijf zien we Fabienne Lütkemeier en Tinne Vilhelmson Silfvén. Zij hebben respectievelijk 50 en 45 punten verdiend op de afgelopen Wereldbekerwedstrijden.

De komende maanden volgen er nog drie wedstrijden waar punten te verzamelen zijn. Zo is de eerstvolgende in Neumünster, Duitsland van 15 tot 18 februari. Daarna volgt er nog de wedstrijd in Göteborg, Zweden van 21 tot 25 februari en als laatste kwalificatie is er de wedstrijd in 's-Hertogenbosch, Nederland van 8 tot 11 maart.