Opnieuw goud voor JV-Horses dankzij Mr. Idol S en Mithras de Regor

Jumping
17 mrt 2018
Door Horseman Kristof

Jan Vermeiren zijn hengsten behoren tot de beste van het land! Nadat hij al vijf kampioenen afleverde bij de 4-jarigen, domineerde de hengstenhouder uit Wuustwezel ook bij de 6-jarigen. Het dagklassement werd gewonnen door Dieter Vermeiren en Mr. Idol S (v. Plot Blue). Mr. Idol S werd eerder op de dag door BWP goedgekeurd voor de dekdienst nadat hij de voorbije dagen al verschillende keren onder het zadel werd voorgesteld. 

Geert Van Rossem en de BWP hengst Mugano van Klapscheut (v. Ugano Sitte) eindigden op de tweede plaats. Het duo kroonde zich vorig jaar tot kampioen bij de 5-jarigen. Voor Guy Beyers en zijn BWP hengst Mithras de Regor (v. Elvis ter Putte) was er een derde plaats. Plaatsen vier en vijf waren voor Alexandre Sueur (George Z, v. Kannan) en Christian Piazza Schenkel (Casillas van de Helle, v. Casall).

De eindwinnaar werd uiteindelijk Mithras de Regor van Guy Beyers, JV Horses en Joris De Brander. Zij kochten Mithras als 3-jarige op de BWP Top Stallion Auction. Een jaar later kroonde Mithras zich met Beyers tot kampioen bij de 4-jarige hengsten. 

Bob Janssens (El Barone 111 Z, v. Emerald) en Sueur (George Z) werden tweede en derde.