Olympisch paard Fibonacci 17 is verkocht

Transfer
05 apr 2017
Door Horseman Kristof

De Duitse amazone Meredith Michaels-Beerbaum heeft via Facebook de verkoop van haar toppaard Fibonacci 17 (v. For Feeling) bekend gemaakt.

Met de 12-jarige schimmel ruin behaalde zij vorig jaar tijdens de Olympische Spelen in Rio brons met het Duitse team. Een jaar eerder wonnen zij ook al teamzilver op het EK in Aken.
De voorbije jaren wonnen zij de landenwedstrijden van Hickstead en Falsterbo. Twee jaar geleden won het duo ook de 5 sterren Grote Prijs van Wellington.

"Nacho is voor mij de voorbije drie jaar een heel speciaal paard geweest. Maar nu is de tijd aangebroken voor hem om een talentvolle jonge amazone te helpen doorbreken." aldus de Duitse amazone.

Die nieuwe amazone is de Amerikaanse Lillie Keenan. De 20-jarige Keenan won de voorbije maanden tijdens het Winter Equestrian Festival verschillende rubrieken. Op de CSIO finale van Barcelona maakte zij eveneens deel uit van het Amerikaanse team vorig jaar. Sinds vorig jaar werd zij verschillende keren geselecteerd voor het Amerikaanse springteam.