Olivier Philippaerts springt naar de overwinning in Miami Beach

Jumping
20 apr 2019
Door Horseman Kristof

Na winst voor Pieter Devos vorige week vrijdag op de GCT manche van Mexico City, volgde Olivier Philippaerts zijn voorbeeld door het hoofdnummer op vrijdag in Miami te winnen!

Twaalf combinaties wisten zich na de 1m50 hoge basisomloop te plaatsen voor de barrage. Daarbij zaten maar liefst vijf Belgen!

De winst ging naar Olivier Philippaerts en zijn Holsteiner merrie Cataleya 3 (v. Cachas). Met een tijd van 34:86 seconden verwezen zij Ben Maher en Don Vito (v. Quaprice Z) naar de tweede plek (35:63). Bertram Allen en Izzy by Picobello (v. Cicero Z) werden derde in 36:16 seconden. Allen zijn voormalige Hector van d'Abdijhoeve (v. Cabrio vd Heffinck) behaalde een vierde plaats met Denis Lynch. Op de vijfde plaats zagen we Peder Fredricson en Zacramento (v. Cardento).

Jerome Guery en Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) reden een rustige en foutloze barrage en eindigden daarmee op een zesde plaats. Het duo won vorige week nog de GCT Grand Prix in Mexico. Pieter Devos had met Espoir (v. Surcouf de Revel- de snelste tijd van 34:35 seconden neergezet, maar met vier strafpunten eindigden zij op de zevende plaats. 

Nicola Philippaerts (H&M Ikker) en Gregory Wathelet (MJT Nevados S) werden tiende en elfde na acht strafpunten in de jump off.

Klik hier voor de uitslag.