Olivier Philippaerts naar winst in WEF Challenge Cup

Jumping
15 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Amerikaanse Wellington werd zonet de zesde WEF Challenge Cup gereden. Dat betekent dat er al zes weken WEF bezig zijn en er moeten er nog zes volgen. Deze proef was meteen ook een kwalificatie voor de Grote Prijs en was een Longines Ranking proef.

Vorige week klasseerde Olivier Philippaerts zich al vaker in enkele proeven op de WEF, maar vandaag reed hij naar de overwinning met de tienjarige BWP'er H&M Ikker (v. Ogano Sitte). Het duo snelde door het parcours in een zeer snelle tijd van 37.616 seconden. Niemand anders wist in de buurt te komen van deze tijd.

De Braziliaan Francisco José Mesquita Musa volgde net als vorige week op de tweede plaats met de tienjarige merrie Catch me Imperio Egipicio (v. Contagio). Voor hun noteerden we een nulrit in 39.28 seconden. De Amerikaan Callan Solem werd voor zijn thuispubliek nog derde met de KWPN ruin Davidson (v. Harley). Zij kwamen door de eindmeet na 42.628 seconden.

Verder in de top vijf zagen we José Roberto Reynoso met Azrael W (v. Chin Chin) en Kevin Babington met Mark Q (v. Obos Quality). Zij kregen respectievelijk vier en acht strafpunten aangerekend in de barrage.

Klik hier voor de volledige resultaten.