Olivier Philippaerts: "Ik wou mijn eigen ronde rijden"

Jumping
19 feb 2018
Door Horseman Kristof

Stoeterij Dorperheide kan terugblikken op een geweldig weekend voor Olivier Philippaerts, met niet enkel een overwinning in de GP kwalificatie, maar ook nog eens in de Grand Prix zelf!

Olivier zijn eerste jaar op het Winter Equestrian Festival werd meteen een succes. Samen met de 10 jarige BWP ruin H&M Ikker liet hij maar liefst 53 tegenstanders achter zich en won hij de Grote Prijs.

“Ik keek de eerste barrage en besloot gewoon voor mezelf te gaan, mijn eigen ronde te rijden en zou dan wel zien waar ik uitkwam. Gelukkig was dit snel genoeg. Ikker komt sterk naar voren in de barrage, en dat maakt hem aardig snel.”, concludeert Olivier. 

Wat deze overwinning eens zo speciaal maakt? Olivier en H&M Ikker groeiden samen naar dit niveau. H&M Ikker kwam naar de stallen van Stoeterij Dorperheide toen hij 7 jaar oud was. Olivier trainde hem zelf en werkte hard, samen met Ikker, om te staan waar ze nu staan.

Olivier vliegt verder naar Gothenburg, terwijl Ikker een weekje vrij krijgt. Daarna staan ze samen terug in Wellington voor WEF 8.

Bron: 
Stoeterij Dorperheide