Olivier Philippaerts: "Dit is buiten alle verwachtingen"

Jumping
12 nov 2017
Door Horseman Kristof

De Limburgse springruiter Olivier Philippaerts en H&M Legend op Love hebben vanmiddag de CSI3* GP van Maastricht gewonnen. Voor Olivier Philippaerts was Jumping Maastricht de tweede concours nadat hij eind augustus in aanloop van het EK een schouderblessure opliep. Vorig jaar won tweelingbroer Nicola Philippaerts de GP van Maastricht. Vader Ludo Philippaerts won de GP van Maastricht in 1990.

Olivier Philippaerts begon zonder druk en zonder competitieritme aan Jumping Maastricht. De voorbije dagen liet hij enkele puike resultaten optekenen maar winst in de GP van Maastricht zondagnamiddag is de onverwachte kers op de taart.

“Dit is buiten alle verwachtingen” zegt Olivier Philippaerts. “Ik wist dat H&M Legend of Love in vorm was maar had grote vraagtekens bij mijn eigen vorm. De voorbije dagen had ik weinig last en voelde ik me goed. Deze namiddag kwam alles samen en winnen we deze GP die toch wel een grote emotionele waarde heeft voor onze familie. Vorig jaar won mijn broer Nicola deze GP. Mijn vader was in 1990 de beste in de GP van Maastricht. In 1988 bood mijn vader zich bij Frank Kemperman aan om deze wedstrijd te rijden. Eerst mocht hij niet meedoen, nadien werd hij opgevist en won hij de openingswedstrijd van Jumping Maastricht. Dit resultaat is een flinke opsteker in aanloop van de wereldbekerwedstrijd van Stuttgart volgende week.”

Bron: 
Persbericht Stoeterij Dorperheide