Nixon van 't Meulenhof maakt zaterdag zijn heroptreden

Fokkerij
15 jan 2019
Door Horseman Kristof

Het is nog even wachten op de deelnemers voor de eerste manche aan de Pavo hengstencompetitie komende zaterdag in het Azelhof. Maar intussen is wel al bekend wie er aan de start zal komen met de kampioen van vorig jaar, Nixon van 't Meulenhof!

In september vorig jaar raakte bekend dat de BWP hengst Nixon van 't Meulenhof (v. Denzel van 't Meulenhof) de stallen van Jeroen De Winter inruilde voor die van Euro Horse in Grobbendonk.

De halfbroer van Emerald kroonde zich vorig jaar tot kampioen van de hengstencompetitie bij de 5-jarigen met Jeroen De Winter in het zadel. Na het behalen van zijn kampioenentitel werd Nixon volop ingezet voor de fokkerij. Hij is op dit moment één van de populairste dekhengsten bij de fokkers.

Na een drukseizoen werd hij bij Euro Horse getraind met het oog op zijn heroptreden tijdens de hengstencompetitie. In die competitie zal hij niet met de ruiters van Euro Horse aan de start komen, maar wel met zijn succesvolle ruiter Jeroen De Winter.

"Jeroen zal Nixon voor ons rijden tijdens de hengstencompetitie. Nixon staat bij ons op stal in training en de hengstencompetitie zal hij met Jeroen afwerken. Dit jaar zal Nixon enkel maar met diepvriessperma ter beschikking zijn." aldus Axel Verlooy.