Nieuwe talenten vervoegen stal van Pénélope Leprevost

Transfer
15 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

Vorige week maakte Haras de Clarbec bekent dat de samenwerking met Pénélope Leprevost tot een einde kwam. Hierdoor moest de Franse amazone afscheid nemen van haar toppaarden, waaronder Vagabond de La Pomme. Lang moet Pénélope echter niet wachten op versterking in haar team. Ondertussen zijn er al dertien nieuwe paarden op haar stal aangekomen.

Deze week zal Leprevost van start gaan op de Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de La Frontera met deze nieuwe talenten. Onder hun zien we de Zangersheide merrie Etoille vd Wijnhoeve Z (v. Eros Platiere). Deze achtjarige vos zagen we eerder aan het werk onder de Britse Skye Higgin. Met de Britse amazone was Etoille succesvol bij de jonge paarden. Zo namen ze ook deel aan het WK voor vijf- en zesjarige paarden in Lanaken.

Eén van de grootste talenten die de amazone nu zal rijden, is waarschijnlijk de negenjarige hengst Vancouver de Lanlore. Deze Toulon zoon genoot van een opleiding bij Romain Duguet, die de hengst tot op het allerhoogste niveau wist te brengen. Zo wonnen ze afgelopen jaa rnog de CSI5* GP van Helsinki. Het laatste optreden van de hengst en de Zwitserse ruiter was op de vijfsterren wedstrijd in Genève.

Daarnaast krijgt de Franse amazone ook de negenjarige merrie VVaramog de Breve (v. Verdi). Deze Selle Français werd door de Fransman Christophe Escande gereden op internationaal niveau bij de jonge paarden en we zagen hun ook aan het werk op twee- en driesterren wedstrijden.