Nieuwe nationale titel voor Jarno Verwimp

Eventing
01 mei 2018
Door Horseman Kristof

Op het nationale eventingkampioenschap in Minderhout kroonde Bart Hermans zich voor de tweede keer al tot kampioen van de klasse Zwaar. Naast dit kampioenschap werd er ook in de andere reeksen gestreden om de medailles.

Midden

In de reeks Midden ging de titel naar Jarno Verwimp. Twee jaar eerder werd deze talentvolle eventingruiter van LRV Gavere nog nationaal kampioen bij de pony’s in Minderhout. Jarno zat in het zadel van Diabola M (v. Indoctro). Alexandra Vandamme (LRV Minderhout) pakte met haar Voltair de l’Ermitage (v. Imprevu de la Cour) een zilveren medaille. Jarno Verwimp en zijn Tabries (v. Quarterback) pakten hun tweede medaille van de dag voor Jelle Cosijns (LRV Erpe Mere) met Inkata van het Raafveld (v. Boris van het Kluizebos) en Lore Leemans (LRV Weelde Ravels) met Calipso v/h Bogertje (v. Johson).

Licht

De klasse Licht werd verdeeld over drie ringen. Bjorn Van Uytvanck en Alien C (v. Codex) crossten naar nationaal goud en zorgde voor vreugde bij LRV Eksaarde Doorslaar. Etienne Dekens (LRV Pepingen) haalde in zijn 20ste deelname aan het Nationaal Eventingkampioenschap een erelint met Chicco (v. Sheyenne de Baugy). Ook Karin Donckers (LRV Minderhout), die in Minderhout een aantal jonge getalenteerde paarden uitbracht,  reed Audace de la Brasserie (v. Chicco’s Boy) naar winst in de klasse Licht en een nieuw groen-wit erelint in haar al bijzonder grote prijzenkast.

Beginnelingen

In de B-reeks was er goud voor Alice Deneus (LRV Nederokkerzeel) met Caretino van ’t Hey Meerken (v. Cooper vd Heffinck) en voor Dirk De Meulder (LRV Zoersel) met Joris van de Klothoef (v. Muscaris d’ Ariel). Op zaterdag was er al goud voor Evi Schaukens (LRV Wambeek) met Ulando (v. Faustino) en Anneleen Wagemans (LRV Tongeren) met Grimaldi de la Cour (v. Cyber van Vrijhern).

KBC Trophy Gouden Teugel 

De KBC-Trophy Gouden Teugel Eventing was voor Lisa D’haenens van LRV Maarkedal met Borushka (v. Lord Z). De Gouden Teugel is een regelmatigheidscriterium voor jonge ruiters en amazones onder de 23 jaar uit de reeksen Licht, Midden en Zwaar.

Bron: 
LRV