Nieuwe EK afmelding in het Nederlandse team

Dressuur
17 aug 2017
Door Horseman Kristof

Dinsdag werd bekend gemaakt dat Emmelie Scholtens met Apache tijdens het EK Dressuur de plek in zou nemen van Hans Peter Minderhoud, in verband met een hoefblessure van zijn paard GLOCK’S Johnson TN. Nu blijkt dat ook Apache kampt met een lichte blessure. Bondscoach Rien van der Schaft neemt nu Patrick van der Meer met Zippo als vierde combinatie mee naar Zweden.

“Ik was in eerste instantie natuurlijk heel blij dat ik toch mee mocht naar het EK,” vertelt Emmelie Scholtens. “Dat we nu toch niet kunnen gaan is een enorme teleurstelling. Gisteren merkte ik dat Apache tijdens de training niet helemaal zuiver liep. Na onderzoek is gebleken dat het herstel van deze blessure enkele weken nodig heeft en Apache dus niet op tijd fit genoeg is voor het EK.”

“Zaterdag komen alle Nederlandse dressuurruiters en hun paarden al aan in Gothenburg,” zegt Rien van der Schaft. “Het is heel fijn dat Patrick zijn plannen om heeft kunnen gooien en morgenavond af kan reizen om samen met Edward, Madeleine en Diederik aan start te komen.”

Programma EK Dressuur
Dinsdag 22 augustus 15.00 - 22.15 uur, Grand Prix deel 1 (team)
Woensdag 23 augustus  15.00 - 23.00 uur, Grand Prix deel 2 (team)
Vrijdag 25 augustus 11.45 - 18.00 uur, Grand Prix Special (individueel)
Zaterdag 26 augustus 14.30 - 18.00 uur, Kür op muziek (individueel)

Het Nederlandse team voor het EK Dressuur in Gothenburg bestaat uit:
Edward Gal (Oosterbeek) – GLOCK'S Voice
Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin
Diederik van Silfhout (Lunteren) – Four Seasons
* Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Zippo

Bron: 
Persbericht KNHS