Nieuw-Zeeland wint Nations Cup voor Ierland in Abu Dhabi

Jumping
17 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In de Verenigde Arabische Emiraten werd zonet de Nations Cup van Abu Dhabi gereden. Acht landen reisden naar daar om er deel te nemen aan deze landenwedstrijd. Uiteindelijk moest er een barrage gereden worden met twee landen. Zowel Nieuw-Zeeland als Ierland hadden na twee rondes een totaal van 12 strafpunten.

In deze allesbeslissende barrage was het Samantha McIntosh (foto) die Nieuw-Zeeland de overwinning bezorgde. Met de vijftienjarige hengst Check In (v. Böckmann's Cordalme Z) nam ze het op tegen Shane Breen met de elfjarige hengst Laith (v. Lord Z) voor Ierland. De Nieuw-Zeelandse amazone bleef foutloos in een tijd van 40.16 seconden. Zo ging de winst naar het team bestaande uit McIntosh, Daniel Meech (Fine), Richard Gardner (Calisto) en Bruce Goodin (Backatorps Danny V).

Shane Breen en Laith kregen in deze barrage 17 strafpunten aangerekend. Zo eindigde het Ierse team bestaande uit Cameron Hanley (Aiyetero), David Simpson (Keoki), Paul Kennedy (Cartown Danger Mouse) en Shane Breen op de tweede plaats.

Het Italiaanse team bestaande uit Luca Maria Moneta (Connery), Luca Coata (Crandessa), Simone Coata (Dardonge) en Natale Chiaudani (Almero) eindigde op de derde plaats. Zij kregen in totaal twintig strafpunten aangerekend. In de eerste ronde waren er vier strafpunten en in ronde twee kregen ze zestien strafpunten aangerekend.

Klik hier voor de volledige resultaten.