Nieuw Grand Prix paard voor Marcus Ehning

Transfer
25 apr 2018
Door Horseman Kristof

Marcus Ehning heeft sinds kort een nieuw GP-paard in zijn stallen staan. De Duitser heeft de beschikking gekregen over de hengst Firth of Lorne, een zoon van For Pleasure. De 14-jarige hengst onderging de voorbije jaren al verschillende ruiterwissels, maar heeft zijn kwaliteiten in het verleden al bewezen.

Met Katrin Eckermann in het zadel won hij in 2014 de Grote Prijs van de Global Champions Tour in Hamburg. Met het Duitse springteam wonnen ze ook de Nations Cup in Falsterbo. Deze goede prestaties leverden hen datzelfde jaar een plek op in het Duitse team dat in Aken aan de start kwam. Maar daar liep het voor beide partijen mis. Zowel op donderdag (Nations Cup) als op zondag (Grand Prix) kwam Eckermann ten val op de waterbak. Aken was meteen ook de laatste wedstrijd voor het duo.

Nadien verscheen Firth of Lorne nog in de piste met de Duitser Franz-Joseph Dahlmann en de Amerikaanse Lea de Martini. Ehning krijgt nu de opdracht om de vosse hengst opnieuw op zijn oude niveau naar nieuwe successen te brengen.

Bron: 
St. Georg