Niels Fockaert naar winst in Grote Prijs Gold League Ternat

Jumping
18 jun 2018
Door Maxine Van Molecot

Op de nationale Gold League in Ternat bij Sportstal Vanderhasselt werd gisteren het wedstrijdweekend afgesloten door de 1.45m hoge Grote Prijs. Vier combinaties hielden de nul op het scorebord in de basisomloop en kwalificeerden zich voor de barrage.

Het was Niels Fockaert die in deze barrage de snelste was met de zeventienjarige merrie Ballerina van den Aard (v. Heartbreaker). Zij bleven foutloos in een tijd an 43.08 seconden. Thomas De Wit nam de tweede plaats voor zijn rekening met de schimmel merrie Gazelle van de Byloke (v. Wandor van de Mispelaere). Zij kwamen door de finish na 43.90 seconden. Thomas Leemans maakte het podium compleet met de twaalfjarige Gracchus DM (v. Wandor van de Mispelaere). Zij reden een barrage zonder fouten in 49.25 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Christoph Verheyen met Jewel's Chrystal (v. Nabab de Reve) en Stijn Timmerman met Edita (v. Ukato). Zij behaalden respectievelijk vier strafpunten in de barrage en een tijdsfout in de basisomloop.

Arnaud Gaublomme was dan weer de beste in de twee andere proeven die gisteren op het programma stonden. Met Corale van t Glemhof Z (v. Colman) schreef hij de 1.35m proef op zijn naam. Dit duo kwam foutloos door het parcours in 27.31 seconden. Liesje Vanderwegen werd tweede met Grease van t Prinsenveld (v. Casario II), na een nulrit in 28.15 seconden. Anouk Kort nam de derde plaats voor haar rekening met Classic Touch DH (v. Casall). Voor deze combinatie noteerden we een tijd van 28.45 seconden.

In de 1.25m proef ging de winst opnieuw naar Arnaud Gaublomme, ditmaal met Catch me van't Glemhof Z (v. Contagio). In deze proef tegen de klok waren zij de snelsten in 61.56 seconden. Zo was het duo bijna twee seconden sneller dan Brecht Goossens en Axana vd Herkkant Z (v. Accardi). Voor deze combinatie was er een nulrit in 63.25 seconden. Sarah Haelterman maakte het podium compleet met Unissa Du Neblon (v. Mr. Blue). Zij kwam door de chrono na 63.79 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.