Niels Bruynseels en Cas de Liberte net naast het GCT GP podium

Jumping
11 aug 2018
Door Horseman Kristof

Na de GP-kwalificatie eerder op de middag wisten er 35 combinaties zich in Valkenswaard te plaatsen voor de ontknoping van deze manche. Ludger Beerbaum, winnaar van deze kwalificatie, kwam uiteindelijk niet aan de start, waardoor het publiek maar 34 combinaties aan het werk zag.

Elf combinaties wisten op de Tops International Arena geen enkele fout te maken en gingen zo door naar de barrage. Regerend kampioen van Nederland Frank Schuttert en Chianti's Champion (v. Champion du Lys) wonnen voor het thuisplubliek deze Grand Prix in een tijd van 39:89 seconden. Marcus Ehning en Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) kwamen met hun 39:90 seconden nog aardig in de buurt, maar werden finaal tweede. Op het podium kregen zij het gezelschap van Christian Ahlmann en Tokyo (v. Kannan) na een barrage tijd van 41:04 seconden.

Niels Bruynseels deed in de kwalificatie nog succesvol beroep op Lady Cracotte, maar in de Grote Prijs rekende op zijn vertrouwde Cas de Liberte (v. Cracky Z). Na een foutloze basisomloop deden zij het in de jump off ook nog eens foutloos in een tijd van 43:52 seconden. Zij eindigden hiermee net naast het podium op de vierde plaats.

Eric Lamaze en Fine Lady 5 (v. Forsyth FRH) hadden een snelle tijd van 38:11 seconden neergezet, maar een springfout al vroeg in hun barrage, bracht hen naar een vijfde plaats. Als laatste starter kreeg Nicola Philippaerts met H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf van den Bisschop) een springfout op de voorlaatste hindernis. De winnaars van de GCT GP in Esteril eindigden hun deelname op een achtste plaats.

Constant Van Paesschen en Jilbert van 't Ruytershof, vanmiddag nog winnaars van de GCL, leken op weg naar de barrage, maar helemaal op het einde kregen zij een springfout aangerekend. Hetzelfde eindresultaat was er voor Jerome Guery en Garfield de Tiji des Templiers.

Klik hier voor de uitslag.