Nicola Philippaerts neemt afscheid van zijn Grand Prix paard

Transfer
22 okt 2018
Door Horseman Kristof

Stoeterij Dorperheide heeft vandaag afscheid genomen van één van hun toppaarden. Zo laten zij weten dat de 11-jarige BWP ruin H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf vd Bisschop) verkocht is. Via bemiddeling van Cian O'Connor is de ruin verkocht aanIer Bertram Allen. Harley kreeg als jong paard zijn opleiding van Ben Beevers. 

Philippaerts en de schimmel vormden ruim vier jaar lang een duo. Tijdens hun laatste wedstrijd in Barcelona wonnen zij begin deze maand nog goud met het Belgische team in de finale van de Nations Cup, dit dankzij twee foutloze omlopen van Harley. Eerder dit jaar was er ook al winst in de Grote Prijs van de GCT in Estoril. Precies twee jaar geleden schreven zij ook de vijf sterren Grand Prix van Tryon op hun naam.

"Ik herinner me de dag toen Harley bij ons toe kwam als gisteren" zegt Nicola Philippaerts"De voorbije 4.5 jaar heb ik hem echt kunnen kneden. Hij was en is een absolute topper. Ik wil Ben Beevers bedanken voor de kans die hij mij destijds gegeven heeft om Harley naar mijn hand te zetten. Ik ben ook Harley bijzonder dankbaar want samen hebben we veel mooie dingen gerealiseerd. Hij is bijzonder belangrijk geweest voor de ontwikkeling van mijn carrière. Dankzij hem sta ik waar ik nu sta. Het is dan ook jammer dat onze wegen scheiden maar het is niet anders. De dag dat we met een paard beginnen samen te werken weten we dat we er vroeg of laat afscheid van moeten nemen. Dat is eigen aan onze branche. Wij zijn sporters maar er is ook het zakelijk aspect.  Al het goede wat hij mij geleerd heeft neem ik mee. Het laatste jaar was fenomenaal. De uitslagen spreken voor zich. Ik ben blij dat hij bij Bertram Allen een goede thuis gaat vinden en ik wens hen beiden veel succes in de toekomst."

Bron: 
Persbericht Stoeterij Dorperheide