Nationale Presentatiedagen op 10 en 11 maart

Promo
28 feb 2018
Door Horseman Kristof

Naar jaarlijkse gewoonte, reeds voor de 31ste keer, organiseert het BWP gewest Sint-Niklaas hun nationale presentatiedagen. Deze wedstrijd gaat door tijdens het weekend van 10 en 11 maart bij Stal Hulsterlo in Meerdonk.

Zaterdag 10 maart staat er vrijspringen op het programma. 2- en 3-jarige paarden ingeschreven bij BWP, sBs of Z zijn welkom. Alvorens de dag af te sluiten met de finale waarin de beste 3-jarigen het tegen elkaar opnemen, wordt de merrie van het jaar gehuldigd. Dit jaar valt deze eer te beurt aan Amke-S, uit de fokkerij van wijlen Sylvain De Wreede.

Zondag 11 maart komen de dressuurpaarden aan bod. Alle paarden uit een stamboek aangesloten bij WBFSH kunnen deelnemen. De voormiddag is gevuld met de exterieurkeuring van jaarlingen, 2- en 3-jarigen aan de hand en in vrijheid. Over de middag kunnen de toeschouwers genieten van een interessante clinic van Isabel Van Laer ‘Piaffe en Passage’. Het laatste deel van het programma bestaat uit een aanlegtest voor 4-jarigen. Dit is tevens een selectiemoment voor het BWP-kader. Ook kunnen de 4-jarige paarden door deelname aan deze aanlegtest een sportpredikaat bekomen.

De inschrijvingen voor deze 2 dagen staan open via deze link. Voor vragen of inlichtingen kan u altijd mailen naar bwpsintniklaas@hotmail.com.