Melanie Gelin en Attoucha Hero Z onverslaanbaar in finale zevenjarige paarden in Lier

Jumping
17 feb 2019
Door Maxine Van Molecot

Net voor aanvang voor de Grote Prijs werd er in het Azelhof in Lier nog de finale voor zevenjarige paarden gesprongen. In deze proef kwamen 54 combinaties aan de start, waarvan we er 12 terug zagen in de barrage.

Het waren de Belgische paarden die deze proef domineerden. Zo ging de overwinning naar onze landgenote Melanie Gelin en de Zangersheide merrie Attoucha Hero Z (v. Aganix du Seigneur). Zij bleven foutloos in een tijd van 36.91 seconden. De Nederlander Maikel Van Der Vleuten volgde op de tweede plaats met de Eldorado Vd Zeshoek zoon Elwikke. Voor hun was er een nulrit in 37.98 seconden. Bart Anthonissen en de BWP-hengst Mr Blue C (v. Mr Blue) waren gisterenavond nog goed voor de winst bij de zevenjarige hengsten tijdens de PAVO Hengstencompetitie. Vandaag moesten ze tevreden zijn met de derde plaats, na een nulrit in 38.10 seconden.

Verder in de top vijf zagen we twee Emerald van 't Ruytershof nakomelingen. Marit Haarr Skollerud werd vierde met Eluna Cl Z en voor Catherine Van Roosbroeck was er de vijfde plaats met Miles. Zij finishten na respectievelijk 38.93 seconden en 39.32 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.