Maxime Harmegnies wint met Chacco Blue dochter het BK bij de 7-jarigen

Jumping
15 aug 2018
Door Horseman Kristof

Na vele jaren op de prachtige graspiste van Lummen, ging het Belgisch kampioenschap voor 7-jarige springpaarden de voorbije dagen door in Gesves. Aan de start in de finale kwamen vanmiddag 25 % van de hoogst geplaatste deelnemers van de eerste en tweede ronde. Daarbij zaten er veertien combinaties die nog op nul strafpunten stonden.

Op de STX dubbelsprong op het einde gingen verschillende combinaties in de fout. Enkel Maxime Harmegnies wist foutloos te blijven over de drie omlopen heen. Hij won dit BK voor jonge springpaarden met de Duits gefokte Chacco's Cherry PS (Chacco Blue x Charity). 

Het zilver ging naar Andres Vereecke en Castres van de Begijnakker Z (v. Coriano). De winnaars van de Beker van België vorige maand, stonden voor aanvang van de finale op één strafpunt voor tijd, met een foutloze finale rit bleven zij op één strafpunt staan en zo pakken zij dit keer de titel van vice-kampioen.

Voor het brons streden elf combinaties die op vier strafpunten stonden in een barrage. Daarin trok Thierry Goffinet aan het langste eind met de Zangersheide merrie Clotilde de la Croix Z (v. Cosinhus). Hun barrage tijd bedroeg 37:59 seconden. De vierde plaats (38:40) was voor Jeroen De Winter en de BWP merrie L'Innocence van 't Meulenhof (v. Diamant de Semilly). Met de volle zus van Emerald en Diamanthina van 't Ruytershof eindigde hij in de Beker ook al vooraan in de prijzen. Met een barrage tijd van 38:87 seconden klasseerden Thibeau Spits en Loreen van de Landhoek (v. Breemeersen Adorado) zich op de vijfde plaats.