LRV kent zijn nationale pony kampioenen

Eventing
30 apr 2018
Door Horseman Kristof

Jef Sutherland kroonde zich afgelopen zaterdag tot nationaal eventing kampioen in de hoogste reeks voor pony's, dat kon je afgelopen weekend al lezen bij Horseman.

Maar in Minderhout werden er nog andere kampioenschappen afgewerkt. In Reeks 4 ging de dagzege naar Linde Verbist van LRV Heist op den Berg met Allegro (v. Justice H.R.). Het kampioenenlint voor de eindzege in het regelmatigheidscriterium was voor Ellen Van Massenhove van LRV Torhout die met Poulab een tweede plaats haalde tijdens de finale in Minderhout. Dat leverde haar voldoende punten op voor het groen-witte kampioenenlint.

In Reeks 3 voor D-pony’s reed Nisse Van Gorp (LRV Gierle) naar dagwinst met Mekador va, de Everbeursehoeve (v. Gero van de Vondelhoeve). Ook Lien De Dycker (LRV Vissenaken Glabbeek) en haar Gitta van het Avenhof (v. Berkhof’s Billboard) waren in een begenadigde dag en behaalden de overwinning in de Blauwbossen. Hetzelfde gold voor Emilie Moris (LRV Itegem) met Oregon van de Bartvelden (v. Eternity van de Bartvelden). In reeks 3 voor C-pony’s was er goud voor Liesl Heylen (LRV Herenthout) en haar Twix. Zij haalde meteen ook het kampioenslint voor de eindoverwinning in reeks 3 voor C-pony’s. In reeks 3 voor D-pony’s was die eer voor Lien De Dycker en haar Gitta van het Avenhof.

In reeks 2 was Laura Blommaert (LRV opwijk) de sterkste in Minderhout. Met haar Ponyhoeve Parel (v. Dyle Dove) won ze zowel het dagklassement als het regelmatigheidscriterium van de AVEVE Eventing Cup voor Pony’s.

In de reeks voor de allerkleinste pony’s was het goud voor dagwinst en het erelint als Nationaal Kampioene voor Febe Bosschaerts (LRV Lille) met Spirit Bonfire.

Bron: 
LRV