Linde van Boxstael en Romeo vd Groenweg winnen nu ook kampioenschap jonge pony's

Jumping
22 mei 2019
Door Horseman Kristof

Vier van de dertien zesjarige D-pony's sprongen naar een barrageplaats op de SBB Finale voor Jonge Pony’s georganiseerd door LRV Olmen. In die barrage was Linde Van Boxtstael (LRV Wambeek) de snelste foutloze.

Ze pakte de nationale titel met Romeo van de Groenweg. Romeo is een goedgekeurde Connemara-hengst. Hij is een zoon van Dexter Leam Pondi uit een Cosheen Finn-moeder. Enkele weken geleden won het duo ook al het BK eventing voor pony's.
Evelyne Franken (LRV Wuustwezel) bleef eveneens foutloos in de barrage, maar ze had daar met  de BRP’er Reichsgraf-Drum van het Juxschot (v. Kantje’s Fahran) wel meer tijd voor nodig dan haar collega uit Wambeek. De derde plaats ging naar Emma Van Kerckhoven (LRV Heist op den Berg) met Rythmic van de Groenheuvel (v. Miraculix). Ine Van Hoeck (LRV Sint-Lenaarts) spong naar plaats vier met Orchid’s Talia (v. Kanshebber). Kilian Franco kwam helemaal uit Bassevelde om met Rvisible van de Bucxtale (v. Invisible “E” v/h Juxschot) naar een knappe vijfde plaats te rijden. Janne Caals (LRV Sint-Gillis-Waas) reed naar een eerste plaats bij de zesjarige C-pony's. Bij de B-pony's was die eer weggelegd voor Yelena Maertens (LRV Koningshooikt) met Rebel van de Eekhoek (v. Laser van de Mereyt).  

Dressuur 

In de dressuur voor zesjarige D-pony's boden zich tien pony’s aan. Rolex (v. Nia Domo’s Bolero) toonde de meeste aanleg met ruiter Michiel Nevelsteen van LRV Geel Larum. Sophia Leo (LRV Moerzeke) en de in Malderen gefokte Bieboscchen Dandy Lion (v. Wes Don Dolino) reden naar een tweede plaats, voor Tove Vercauteren van LRV Sinaai met Luca C (v. Coelenhage’s Lordy). Plaats vier ging naar Maité Colpaert van LRV Eksaarde Doorslaar met Condor. Jeroen Van Herck (LRV Merksplas) maakte met Ricco van de Vraagheide (v. Principal Dream v d Delthoeve) de top-vijf compleet. Bij de zesjarige C-pony's was er winst voor Tricia Meyvis van LRV Tienen met Nobelina T (v: Nobel Nagano). Bij de B-pony's pakte Yelena Maertens (LRV Koningshooikt) met Rebel van de Eekhoek (v. Laser van de Mereyt) haar tweede lint van de dag. Ze bewees alvast dat dressuur de basis is van springen.

Bron: 
LRV