Lieven Devos moet enkel Fransman voor zich dulden in Grote Prijs Moorsele

Jumping
17 jun 2018
Door Maxine Van Molecot

In het West-Vlaamse Moorsele werd zonet bij de Zilveren Spoor de CSI3* Grote Prijs afgewerkt. Van de 56 startende combinaties wisten uitiendelijk 8 duo's de nul op het scorebord te houden en zich zo te kwalificeren voor de allesbeslissende barrage.

Het was de Fransman Titouan Schumacher die naar de overwinning snelde met de Zangersheide hengst Atome Z (v. Amadeus Z). Zij bleven foutloos in een tijd van 39.56 seconden. Zo was dit duo net iets sneller dan onze landgenoot Lieven Devos en de BWP hengst Giovanni van het Scheefkasteel (v. Darco). De BFE-ruiter finishte maar een fractie later in 39.80 seconden. De Britse Jessica Mendoza zagen we terug op de derde plaats met haar trouwe partner Sam de Bacon (v. Kashmir van Schuttershof). Zij kwamen zonder fouten te maken door de barrage in 41.20 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Ahmad Saber Hamcho met Lola V (v. Locarno 62) en Lucia Le Jeune Vizzini met Cabalgaro Z (v. Calvados Z). Zij finishten na respectievelijk 41.32 seconden en 42.51 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.