Lauren Vanlerberghe voor zevende keer Belgisch kampioen

Overige sport
27 okt 2017
Door Horseman Kristof

Op het Belgisch kampioenschap voltige, dat afgelopen weekend doorging in Arendonk, behaalde de Roeselaarse Lauren Vanlerberghe (20) alweer een prachtige gouden medaille. Ze werd reeds vier keer kampioen bij de jeugd en deze zevende titel is haar derde bij de senioren, dit onder de vlag van Voltigeclub Hooglede. En dat is niet alles! Haar paard Strawinski werd opnieuw verkozen tot beste paard!

Lauren die keer op keer verbaast met haar elegante Anakonda-kür kreeg de overwinning echter niet cadeau, ze ondervond duchtige concurrentie van Marthe Peeters voltigerend op Wonderfull van de voltigeclub Kasterlee, het brons bij de senioren gaat in handen van Chadia Spoelders van VC Schelderuiters.

Kampioen bij de Junioren: Evelyn Lamaire

Ook bij de ‘Junioren’ (klasse A) wordt er een gooi gedaan naar de titel van Belgisch kampioen, titelverdedigster Marieke Aerts (16) uit Kasterlee kreeg sterke concurrentie van Evelyn Lamaire (16) uit Deerlijk. Evelyn, voltigerende als prima ballerina op Welt-Dancer wist de 3-koppige jury te overtuigen en haalde het goud binnen, zilver voor Marieke Aerts/Wonderfull en brons voor Yana Krammerhoffer/Wonderfull.

Jolien Aerts, kampioen bij de Children

Spanning troef in de categorie ‘Children’, de ogen gefocust op de Izegemse ‘Janne Callebert (11) de laureate van vorig jaar. Terug maakte Janne een sterke kür-indruk doch in haar plicht liet ze wat punten liggen, hiervan maakte Jolien Aerts (13) uit Neerpelt met Zolanda G gretig gebruik en wist daarna de Belgische beker in de lucht te tillen. Brons voor Laure Vermeiren/Welody.

Vlaamse kampioenen: Luna Vermeiren, Julie Deprez en Emilie Mestdagh

Naast het Belgisch kampioenschap voor senioren en junioren, vonden te Arendonk eveneens de Vlaams Kampioenschapen plaats.

De kersverse Vlaamse kampioene solo E werd Luna Vermeiren(14) uit Hamme, ook op het podium Jasmina Houssam (zilver) en Emy Dos Santos (brons). 

Bij de Junioren klasse B winst voor Julie Deprez (16) uit Ranst, zilver voor Shany Van Der Jeugt.

Bij de solisten E<11jaar een super verdiende titel voor Ella Aerts (10) uit Niel, een beloftevol talent. Ella werd op het podium geflankeerd door Emilie Mestdagh (zilver) en Amy Van Dam (brons)

Bron: 
VLP - Koenraad Cappon