Lara De Liedekerke en Ducati van den Overdam terug op het allerhoogste niveau in Aken

Eventing
21 jul 2018
Door Maxine Van Molecot

Op de CHIO in Aken werd deze voormiddag de CICO3* Cross Country gereden. Gisteren verschenen alle combinaties al in de dressuurring en op de springpiste. Vandaag stond dan het spannende gedeelte op het programma.

Lara De Liedekerke was de enigste die voor ons land aan de start verscheen. Dat deed ze met de vijftienjarige ruin Ducati van den Overdam (v. Orlando). Enkele weken kwam de amazone voor het eerst terug aan de start na haar zwangerschap. De CICO in Aken was voor haar de eerste grote wedstrijd die ze terug reed. Het was meteen ook de grote comeback van haar paard Ducati. In Arville starte De Liedekerke hem al, maar daarvoor was hij twee jaar buiten strijd met een blessure. Het duo stond na de dressuur op een score van 32.20 punten. Daar kwamen tijdens het springen nog eens 20 strafpunten bij. Het was dan ook een hele opluchting voor de amazone dat ze vandaag foutloos crostten met enkel enkele tijdsfouten. Zo eindigen ze met een totaal van 58.70 punten op de 22ste plaats.

De overwinning ging naar de Duitse Julia Krajewski en de tienjarige ruin Chipmunk FRH (v. Contendro I). Zij mochten als laatste aan de start verschijnen en de 6.40 tijdsfouten die ze aangerekend kregen in de cross weerhield hun niet van de zege. Met een totaal van 26.10 punten zegevierde het Duitse duo. Verder werd het podium vervolledigd door Australische en Nieuw-Zeelandse ruiters. Christopher Burton wist als enige foutloos én binnen de tijd te crossen met de twaalfjarige merrie Quality Purdey (v. Quality) en zo werden zij tweede met 26.70 punten. Tim Price nam dan weer de derde plaats voor zijn rekening met Cekatinka (v. King Kolibri). Voor hun was er een totale score van 30.30 punten.

Verder in de top vijf zagen we Andrew Hoy met Vassily de Lassos (v. Jaguar Mail) en Clarke Johnstone met Balmoral Sensation (v. Senator VDL). Zij behaalden respectievelijk 31.70 punten en 33.50 punten.

Klik hier voor de volledige resultaten.