Kris Keersmaekers ontvangt het 'gouden insigne'

Fokkerij
19 mrt 2018
Door Horseman Kristof

Op de slotdag van de BWP hengstenkeuring bij Stal Hulsterlo in Meerdonk stonden er verschillende huldigingen op het programma. Zo ook de uitreiking van het 'gouden insigne'.

Rudi Eerdekens, directeur van BWP, mocht deze speld uitreiken aan Kris Keersmaekers, voormalig voorzitter van BWP.
"Kris heeft hier al dikwijls bij ons in de piste gestaan, maar meestal langs de andere kant, om als voorzitter of ondervoorzitter de prijzen te overhandigen aan onze fokkers." waren de eerste woorden van voorzitter Jozef Bauters.

"Vorig jaar nam Kris afscheid van het voorzitterschap, maar zijn onnavolgbare vrijwillige inzet blijft. Voor de hengstenkeuring, binnen het gewest en de provincie, hij beschikt over een ongeziene dynamiek en enthousiasme. Zijn kwaliteiten kunnen allemaal omschreven worden met de term ‘groot’, hij heeft een grote drive, een groot engagement en misschien nog wel het mooist van alles: een grote menselijkheid, Kris was een voorzitter tussen de fokkers, van alle fokkers."

Een gewezen voorzitter van BWP krijgt steeds een mooi aandenken, een bedankje voor alle inzet. Daarom werd het gouden insigne aan Kris overhandigd.

Video huldiging: