Kirsten Rombouts en Joy Demuynck naar winst in het Azelhof

Jumping
15 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Azelhof is vandaag de internationale tweester competitie van start gegaan. De eerste proef van deze CSI2* wedstrijd was een 1.30m proef tegen de klok. Door het groot deelnemersaantal werd de proef in twee gesplitst. Zo waren er dus ook twee winnaars.

Zo wonnen zowel Kirsten Rombouts met de elfjarige merrie Cerona van Beek (v. Tangelo vd Zuuthoeve) als Joy Demuynck met de vosse ruin Armaggedon vh Leeuwerikenhof (v. Amour He van T Leeuwerikenhof). Zij bleven beiden foutloos en dit in respectievelijk 63.89 seconden en 64.95 seconden. De tweede plaats werd gedeeld door de Brit James Whitaker met de negenjarige merrie Mersley Ezri (v. Mersley Mon Capata) en de Zwitser Yann Valentini-Haller met de bruine ruin Thunder van 't Goor Z (v. Toulon). Zij finishten in respectievelijk 65.12 seconden en 65.37 seconden. De top drie werd vervolledigd door Julien Denaeyer met Quilina Z (v. Quidam de Revel) en Wilm Vermeir met Jes van 't Hoogeinde (v. Toulon). Zij kwamen door de chrono na 65.75 seconden en 65.90 seconden.

Verder in de top vijf zagen we op de vierde plaats Michael Jung met Daniels Jack S (v. Diarado) en Bart Anthonissen met Abbylithya Z (v. Andiamo). Zij finishten na 66.23 seconden en 66.76 seconden. Op de vijfde plaats eindigden Cathrine Tonna met Miss Chili (v. Heartbeat) en Barbara Schnieper met Camara Bella CH (v. Colman). Zij bleven foutloos in respectievelijk 68.40 seconden en 68.45 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.