Kevin Jochems neemt afscheid van Captain Cooper

Transfer
16 nov 2018
Door Horseman Kristof

Kevin Jochems heeft via zijn sociale media de verkoop van Captain Cooper (v. Namelus R) aangekondigd. Voor de 23-jarige Jochems betekende Captain Cooper zijn doorbraak op het allerhoogste niveau. 

Toen Jochems in juni vorig jaar na 4,5 jaar zijn vertrouwde plek bij Team Raijmakers verliet voor een nieuw avontuur bij Stal Thijssen kreeg hij de 11-jarige KWPN ruin meteen onder het zadel. Hun eerste CSI3* Grand Prix leverde meteen een zesde plaats op tijdens de Baltica Tour. Het duurde niet lang of de eerste overwinningen volgden. Zo was er winst in Donaueschingen (1m50) en schreven ze de CSI3* Grote Prijs van Vilamoura op hun naam. 

Dit jaar trokken zij naar Arezzo om zich voor te bereiden op het outdoorseizoen. Dit leverde meteen een tweede plaats op in de Grote Prijs van Eindhoven. In mei maakten zij hun CSIO debuut bij de senioren in La Baule. Het grote succes volgde echter tijdens de CSIO wedstrijden van Hickstead en Dublin. Op enkele weken tijd schreven zij beide Grote Prijzen op hun naam. Een sterk seizoen leverde hen een ticket op voor de CSIO van Calgary. Hun laatste wedstrijd was de vijf sterren concours van Waregem eind september.

Wie de nieuwe eigenaar/ruiter is, dat is voorlopig nog onbekend.