Karline De Brabander en Fantomas de Muze opnieuw ijzersterk in de Puissance

Jumping
14 dec 2017
Door Horseman Kristof

Stal de Muze amazone Karline De Brabander heeft na haar succes in de Six Bars van Parijs begin deze maand, opnieuw een topprestatie weten neer te zetten. Dit keer behaalde de Oost-Vlaamse amazone een tweede plaats in de Puissance van Londen.

Met haar 12-jarige BWP hengst Fantomas de Muze (v. Sandro Boy) wist zij vier omlopen foutloos te blijven. Toen de muur op een hoogte van 2m20 stond, was het 'game over' voor De Brabander. Zij eindigde zo op een tweede plaats, die ze deelde met Judge Padraic (Citi Business) en Holly Smith (Quality Old Joker). De Brabander en Fantomas hebben goede herinneringen aan Londen, want twee jaar geleden werden zij er derde en in 2014 behaalden zij er ook al een tweede plaats.

De Britse amazone Laura Renwick wist wel foutloos te blijven. Zij won deze Puissance en een geldprijs van 7.425 euro met de amper 8-jarige AES hengst Top Dollar VI (v. Dollar du Murier).

De jonge West-Vlaming Louis Deforche maakte in Londen zijn debuut. Van stress was er niet veel te merkten, want met de 11-jarige Gladstone (v. Cardento I) wist hij twee keer foutloos over de muur te springen. Zijn avontuur in Londen eindigde op de zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag.