Karin Donckers voor de zevende keer op rij naar de Wereldruiterspelen

Eventing
10 aug 2018
Door Horseman Kristof

De KBRSF maakte vanavond de teams bekend die zullen deelnemen aan de Wereldruiterspelen in Tryon. Van de acht disciplines zullen er in zeven competities Belgische vertegenwoordigers aan de start komen.

Na de openingsceremonie op 11 september zien we meteen de eventingruiters aan het werk. De KBRSF selecteerde samen met chef d'equipe Alex van den Abeele en team manager Mark Rigouts de vier verwachte eventingruiters.

Lara de Liedekerke-Meier bewees recent in Aken dat ze terug is op het hoogste niveau met de sBs'er Alpaga d'Arville (v. Wunder Boy van de Zuuthoeve). De Waalse amazone is er zo voor de derde keer op rij bij na Caen (2014) en Lexington (2010).

Karin Donckers doet in Tryon beroep op de BWP'er Fletcha van 't Verahof, een nakomeling van Wereldkampioen Vigo d'Arsouiles. Voor Donckers worden het al haar zevende Wereldruiterspelen na Caen, Lexington, Aken (2006), Jerez de la Frontera (2002), Rome (1998) en Den Haag (1994). Donckers miste nog geen enkele WEG-deelname. Met Fletcha behaalde zij in Caen nog een vijfde plaats.

Giel Vanhouche en Azrael (v. Armand) maken ook deel uit van het team. De 45-jarige Vanhouche zal voor het eerst deelnemen aan een WK. Hij reed wel de EK'es in Strzegom (2017) en Blair Castle (2015).

Tot slot zal ook Joris Vanspringel met de BWP'er Imperial van de Holtakkers (v. Quidam de Revel) deel uitmaken van het team. Ondanks vier Olympische Spelen op rij is het voor Vanspringel pas zijn tweede WK na deelname in Caen.