Karin Donckers: "Deze wedstrijd was Fletcha op het lijf geschreven"

Eventing
21 nov 2018
Door Horseman Kristof

Karin Donckers won in Le domaine Equestre des trois Fontaines in Le Pouget, in het departement van de Hérault de driesterren cross country. Een overwinning die de amazone uit Minderhout heel veel deugd deed.

Je was in Tryon de beste Belg maar een echte topprestatie was het niet.

K.D.:”Ik was eigenlijk heel tevreden met de prestaties van Fletcha in Tryon, (cross met alleen tijdsfouten en een foutloze jumping) maar jammer genoeg niet met mijn klassering (17de individueel). Aangezien Fletcha na mijn val in Wiesbaden een maand out was had ik voor de WEG eigenlijk niet genoeg wedstrijdroutine kunnen opdoen. We troffen in Tryon de beste dag met ideale weersomstandigheden maar voor mij had het terrein gerust wat zwaarder mogen zijn dan komt zijn atletisch vermogen beter tot zijn recht.”

De WEG in Tryon waren dus niet het einde van jouw jaar met Fletcha?

K.D.”Ik had dit jaar met Fletcha heel weinig gedaan en ik wou dan ook echt bewijzen dat hij in topvorm is. De driesterrenwedstrijd in Le Pouget is de allerlaatste wedstrijd van het jaar voor mij en ik vond dit de ideale gelegenheid om het jaar af te sluiten.”

Toch was het geen makkelijke overwinning in Le Pouget.

K.D.:”Winnen is nooit makkelijk, maar deze wedstrijd was er ééntje die Fletcha op het lijf geschreven was. In de dressuur werd ik derde maar ik was super tevreden. Ik denk dat dit één van de beste proeven is die ik al gereden heb. De balans tussen spanning en ontspanning zat juist en alles ging perfect. Dan stond de jumping op het programma. Als dat voor de cross is durft Fletcha nog al eens te fris te zijn maar ook dat ging prima en we bleven foutloos. De cross werd op zondag gereden en door de hevige regenval van de vorige dagen en nachten was het terrein heel zwaar. Fletcha is een echte atleet en als het zwaar ligt is dat meestal in mijn voordeel. Ik was weliswaar niet binnen de tijd, maar dat was niemand, en heel wat combinaties kregen naast de tijdsfouten ook springfouten in de cross. Dat had ik op voorhand niet gedacht maar dat had waarschijnlijk te maken met de zware bodem.”

En nu?

K.D.:”Het jaar begint voor mij meestal in het Portugese Barocca d’Alva in februari, bij ons zijn er pas wedstrijden vanaf april. Als je met een overwinning kan stoppen geeft dat alleszins moed om in de koude wintermaanden volop te trainen.”

Bron: 
KBRSF