Jureer zelf de wereldbeker dressuur op Jumping Mechelen

Dressuur
23 okt 2018
Door Horseman Kristof

De FEI Wereldbeker dressuur maakt een comeback op Jumping Mechelen. En het event brengt meteen al een primeur met zich mee. Met de nieuwe app ‘Spectator Judging’, zal het publiek er voor het eerst zelf scores kunnen geven. 

Drie FEI Wereldbekers en de FEI Jumping Ponies' Trophy

Jumping Mechelen komt eraan, en dat voel je. De strijd om een startplaats in de finales van de JM Indoor Masters en de competitie vrijspringen is helemaal losgebarsten. Je zou bijna vergeten dat er dit jaar niet minder dan 3 FEI Wereldbekers en de FEI Jumping Ponies' Trophy op het programma staan. De internationale ruitersportfederatie FEI vond in Vlaanderens Kerstjumping immers de ideale partner voor de organisatie van een World Cup jumping, vierspan, pony-jumping en dressuur. En die laatste kan je voor het eerst nog intenser beleven. Dankzij de nieuwe app ‘Spectator Judging’ kan je nu actief je mening geven over prestaties van de internationale dressuurtoppers die in Mechelen aantreden.

 

Dressage eLeague

De FEI vaart al even een vernieuwende koers en ook digitalisering maakt daar uiteraard deel van uit. In samenwerking met softwaregigant SAP zet de federatie nu de eerste stappen op het vlak van e-sports, een evolutie waarbij fans nog nauwer betrokken worden bij de competitie. Met behulp van een nieuwe app kunnen ze tijdens de FEI Wereldbekerwedstrijden dressuur (in West-Europa) zelf, in real-time, scores geven aan de deelnemende topruiters. Wie de app regelmatig gebruikt, maakt bovendien kans op een exclusieve VIP-reis naar de Wereldbekerfinale in Göteborg (Zweden), inclusief vervoer, hotel, blik achter de schermen en nog veel meer.

 

Hoe werkt het?

Om deel te nemen download je de app ‘Spectator Judging’ via iTunes of Google Play op je smartphone. Daarna moet je enkel nog een account aanmaken en je kan beginnen jureren. Wie niet op de wedstrijd aanwezig is, kan ze, zoals steeds, volgen via FEI TV.

 

Dressuur in Mechelen

Ondertussen draait de ticketverkoop voor Jumping Mechelen op volle snelheid. De Wereldbekerwedstrijden in Mechelen gaan door op vrijdag 28 en zaterdag 29 december. “We willen heel hippisch Vlaanderen een prachtig eindejaar bezorgen”, vertelt Peter Bollen, sportdirecteur van Jumping Mechelen. “Daarom hebben we een zeer gevarieerd programma klaarstaan. Uiteraard zijn we erg verheugd om dit jaar opnieuw een FEI Wereldbeker dressuur in te kunnen richten. En dankzij deze vernieuwende app, kan ons publiek die nu nóg intenser beleven. We kijken er naar uit.”

Bron: 
Persbericht Jumping Mechelen