Jumping Mechelen 2017: traditie en nieuwigheden

Varia
30 nov 2017
Door Horseman Kristof

Jumping Mechelen opent traditioneel met de JM Kids Day, het grootste paardenfestival voor kinderen en jongeren. Van 9 u.’s morgens tot 18 u. is er heel de dag wat te beleven in de hal en de B-piste. Op de hoofdpiste zijn er twee sessies van de Grote Kids Day Show, een ruim 2 uur durend spektakel met spetterende show optredens van Katarina (winnaar voice Kids 2016), swing en dansstudio 2STEPS, Anne Krüger, Prinsessia en BaBA Yega. Maar ook een knock out pony proef en de Sea Coast Mini Steeple.

Nieuw op het programma op 26 december is de Belgian Stars Masters waarin 10 vroegere topruiters het tegen mekaar opnemen.

Woensdag 27 en donderdag 28 december komen zowel de dressuurruiters als de voltigeerders in actie met als hoogtepunt op donderdag de dressuur Freestyle op muziek presented by Alfa Airlines Services en de FEI Wereldbeker voltige.

De hengsten springen zich in de kijker op woensdagavond met proeven voor 6 en 7 jarige hengsten en de Zangersheide Open Sires of the World. In de Land Rover Masters staat meteen een Land Rover te wachten op de winnaar.

Vrijdag is er voor de jumpingruiters de Grote Prijs Sport Vlaanderen en strijden de amazones voor de eer in de BHV Queens Cup. De Fancy Dress is niet voor niets de laatste proef van de avond, ambiance verzekerd.

Zaterdag 30 december mogen de internationale ponyruiters net voor de FEI Wereldbeker jumping in piste voor de Cavalor FEI Ponies Jumping Trophy. Om op die leeftijd voor een uitverkochte Nekkerhal te presteren moet je niet alleen goed rijden maar je zenuwen de baas zijn. In de namiddag strijden de beste springruiters in de Longines FEI Wereldbeker Jumping presented by Landrover voor 150 000 Euro prijzengeld, een schitterende Landrover en de felbegeerde FEI Wereldbeker punten die een ticket voor de Wereldbekerfinale in Parijs kunnen opleveren.

Wie er precies zal deelnemen in dressuur en springen kunnen wij u nu nog niet vertellen want pas volgende week krijgen we de definitieve inschrijvingen binnen maar we kunnen u nu al zeggen dat heel wat topruiters al bevestigd hebben.

De menners rijden op vrijdag hun openingscompetitie en sluiten de vijfdaagse Kerstjumping af met de FEI Wereldbeker Vierspan presented by VLP en Jumping Mechelen. Spanning, sensatie en ambiance gegarandeerd met topmenners zoals Koos de Ronde, Chester Weber en super jonge talenten zoals Bram Chardon en onze landgenoten Edouard Simonet en Glenn Geerts. Vergeet de witte zakdoek niet want samen met de laureaten van het Mennen nemen we traditioneel afscheid van het jaar 2017 !

Bestel nu uw tickets in voorverkoop, dat kost u minder en u bent zeker van uw plaatsje in de Nekkerhal. Sommige sessies zijn elk jaar uitverkocht voor Jumping Mechelen van start gaat! Ga naar www.jumping-mechelen.com en klik op Tickets voor alle info.

Bron: 
Persbericht Jumping Mechelen