Jos Verlooy staat voorlopig in de top tien op het EK

Jumping
21 aug 2019
Door Horseman Kristof

In Rotterdam is vanmiddag omstreeks 14 uur het EK voor de springruiters van start gegaan! De deelnemers werkten in hun eerste ronde een table C parcours af over een hoogte van 1m50.

Top tien plaats voor Jos Verlooy

Jos Verlooy raakte daarin geen enkele balk en zette met zijn BWP ruin Igor (v. Emerald) ook nog eens een snelle tijd van 73,61 seconden neer, waardoor het duo op een tiende plaats staat. Gregory Wathelet kreeg met zijn hengst MJT Nevados S (v. Calvados Z), waarmee hij nog Wereldkampioen werd bij de 7-jarigen, een springfout. Het duo staat voorlopig op de 29ste plaats.
Ook de winnaars van de GCT Grote Prijzen in Mexico City en Miami Beach noteerden een springfout. Zo staat Jerome Guery met zijn Holsteiner hengst Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) op een 32ste plaats en volgt Pieter Devos met Claire Z (v. Clearway) op een 41ste plaats.

Peder Fredricson neemt de leiding

Titelverdediger Peder Fredricson heeft de leiding genomen met zijn kampioenen paard, de sBs'er H&M All In (v. Kashmir van Schuttershof). Het duo zette de snelle tijd van 70:25 seconden neer. Max Kuhner reed Chardonnay 79 (v. Clarimo) door de finish in 71:06 seconden. GCT kampioen 2018 Ben Maher zette op het einde nog een ronde tijd van 71:49 seconden neer. Daarmee staat hij met Explosion W (v. Chacco Blue) op een derde plaats. Explosion W is momenteel de nummer één van de WBFSH ranking. 
Christian Ahlmann en Clintrexo Z (v. Clintissimo Z) staan met hun tijd van 72:63 seconden op een vierde plaats. Steve Guerdat en Albfuehren's Bianca (v. Balou du Rouet) werden vijfde in 72:88 seconden.

Duitsland op kop in het landenklassement

De Duitsers maken voorlopig hun favorietenrol waar in het landenklassement door de leiderspositie te nemen. Hun vier ruiters staan momenteel allemaal in de top dertien. Frankrijk staat tweede voor Zweden. Het Belgische team volgt op een achtste plaats.

Klik hier voor de uitslag.