Jos Verlooy: "Kwalificatie voor Tokio met het team is het grote doel"

Jumping
13 aug 2018
Door Horseman Kristof

Jos Verlooy is nog steeds maar 22 jaar maar begint volgende maand in het Amerikaanse Tryon al aan zijn tweede Wereldruiterspelen, die om de vier jaar georganiseerd worden en waar alle disciplines van de paardensport strijden voor de wereldtitel per land en individueel. Een top 6 plaats met het team geeft bovendien recht op deelname aan de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Uiteraard is Jos Verlooy bijzonder blij met zijn selectie voor Tryon. Vier jaar geleden in het Normandische Caen had hij Domino nog onder het zadel; voor Tryon heeft hij Igor klaar gestoomd, de 10-jarige ruin van het stamboek Belgisch Warmbloed Paard. “Igor heeft enorm veel kwaliteiten en dat is ook bondscoach Peter Weinberg niet ontgaan”, begint Jos Verlooy aan zijn vooruitblik op het WK. “Bovendien leert hij bijzonder snel bij; dat heeft hij voorbije zaterdag in Valkenswaard tijdens de Global Champions League nog maar eens getoond. Op zich is het wel bijzonder dat de bondscoach gekozen heeft voor zo een jong paard maar dat doet uiteraard bijzonder veel deugd”.

Teamplayer als hij is, hecht Jos Verlooy het meeste belang aan de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. “Een top 6 in de landencompetitie is zonder twijfel het eerste doel voor Tryon”, klinkt Jos Verlooy zelfverzekerd. “Wij beschikken ditmaal over een zeer hecht team waarbij de teamspirit als het ware het uithangbord is. Vier jaar geleden in Caen was ik nog Young Rider maar in de voorbije jaren heb ik heel veel ervaring kunnen opdoen. Samen met Nicola behoor ik tot de jongsten van de ploeg terwijl zowel Niels Bruynseels, Pieter Devos als Gregory Wathelet in de topjaren van hun carrière zitten. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om de verhoopte top 6 plaats te veroveren en dat zou voor de Belgische jumpingsport weer een mooie stap vooruit zijn”.

“Ik rij met Igor volgend weekend in het Franse Valence nog een paar nevenproeven in het 4 sterren toernooi zodat hij in het ritme blijft zonder dat hij tot het uiterste moet gaan. Daarna krijgt hij rust tot aan het WK”, besluit Jos Verlooy.

Bron: 
Persbericht Euro Horse