Joblesse van 't Ravennest en Venue d'Fees des Hazalles laten van zich horen in Wellington

Jumping
17 feb 2019
Door Maxine Van Molecot

In het Amerikaanse Wellington wordt dit weekend een CSIO5* verreden. Vandaag stonden er zo een 1.40m rubriek op het programma en een 1.55m proef. In beide proeven lieten Belgische paarden van zich horen. 

Het was de Britse Lauren Hough die de 1.40m Palm Beach Masters Speed Tour op haar naam schreef. Dat deed zij met de BWP-merrie Joblesse van 't Ravennest (v. Clinton I) in een tijd van 54.33 seconden. Deze tienjarige merrie werd tot 2016 nog uitgebracht door Caroline De Laet en daarvoor nog door Isabel De Rijcker. De tweede plaats was net als gisteren voor Stephex ruiter Lorenzo De Luca en de SBS-merrie Cheindira (v. Chagall van de Burggrave). Vandaag was er een nulronde in 54.58 seconden voor dit duo. De Mexicaan Juan Jose Zendejas Salgado vervolledigde de top drie met Artillero (v. Cabdula du Tillard). Zij kwamen door de finish na 55.04 seconden.

Verder in de top vijf zagen we nog meer Belgische paarden. Zo eindigde de BWP-ruin Granturo (v. Canturo) onder het zadel van Hyde Moffatt op de vierde plaats en werd de Zangersheide merrie Pin Up de Hus Z (v. Pilot de Hus) vijfde met Conor Swail.

In de 1.55m NetJets Classic was het Venue d'Fees des Hazalles (v. President) die van zich liet horen. De veertienjarige merrie eindigde samen met de Amerikaanse Eve Jobs op een vijfde plaats. Zij kregen vier strafpunten aangerekend in de barrage in 44.97 seconden. Deze SBS'er zagen we voorheen nog aan het werk met onze landgenote Fabienne Daigneux.

Winst was er in deze rubriek voor de Israelische Ashlee Bond en de tienjarige KWPN'er Ereina (v. Namelus R). Zij wisten als enigste combinatie foutloos door de barrage te komen en dat in een tijd van 42.32 seconden. De Amerikaan Mclain Ward volgde op de tweede plaats met de Kannan nakomeling Tradition de la Roque. Voor dit duo waren er vier strafpunten in 41.68 seconden. Lauren Hough eindigde nog op de derde plaats met de dertienjarige merrie Paloma (v. Canaletto S). Zij behaalde een totaalscore van vier strafpunten in 41.89 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.