Jerome Guery en Quel Homme de Hus winnen de GCT Grand Prix in Mexico City

Jumping
14 apr 2019
Door Horseman Kristof

De tweede Grand Prix van het nieuwe Global Champions Tour seizoen werd zonet in Mexico City verreden!

Twaalf combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage na de 1m60 hoge basisomloop. Met Niels Bruynseels en Jerome Guery hadden we twee landgenoten die in de jump off mochten terugkomen.

Bruynseels en zijn BWP merrie Gancia de Muze (v. Malito de Reve) kwamen als tweede starters in de piste. Ze begonnen snel aan hun barrage, maar halverwege hun barrage werden er twee fouten na elkaar gemaakt waardoor zij met acht strafpunten door de finish gingen. In 2017 eindigde het duo nog op een tweede plaats tijdens deze GCT GP.

Harrie Smolders neemt de leiding over

Na vijf starters in de barrage was het Harrie Smolders die de leiderspositie over nam van zijn landgenoot Eric van der Vleuten. Met zijn vice-Europees kampioenen paard Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) zette hij als vijfde starter een tijd van 40:74 seconden neer.
Daarmee deden zij beter dan de 41:71 seconden die van der Vleuten met Wunschkind (v. Casall) achter zijn naam wist te zetten.

Abdel Said op weg naar zijn eerste GCT Grand Prix overwinning

Abdel Said kon in Mexico zijn allereerste Global Champions Tour Grand Prix winnen. Met de 10-jarige Selle Francais merrie Venise du Reverdy (v. Quidam de Revel) was hij met zijn tijd van 40:53 seconden net iets sneller dan Smolders en nam hij zo de leiding over.

Tweede GCT overwinning voor Jerome Guery

Maar met nog drie combinaties op de startlijst was het onze landgenoot Jerome Guery die met de 13-jarige Holsteiner hengst Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) een snellere tijd wist neer te zetten. Guery reed zijn hengst naar de leiderspositie in een tijd van 39:57 seconden. Het duo heeft zich de voorbije weken tijdens de Sunshine Tour zitten voorbereiden op het GCT seizoen. Voor Guery is het na Miami 2017 zijn tweede GCT GP overwinning.

Guery kreeg op het podium het gezelschap van Abdel Said en Harrie Smolders. 
Peder Fredricson en H&M Christian  K (v. Namelus R) wisten zich op het einde nog op de vierde plaats te klasseren voor Eric van der Vleuten.

Klik hier voor de uitslag.