Jeroen Devroe samen met drie amazones naar Tryon

Dressuur
10 aug 2018
Door Horseman Kristof

Voor de Wereldruiterspelen in Tryon hebben chef d'equipe Jeroen Van Lent en team manager Sjef Janssen in de rand van het Belgisch kampioenschap dressuur, hun selectie bekend gemaakt.

Zij reizen naar Tryon af met de vier verwachte namen. De 48-jarige Jeroen Devroe, die morgen meer dan waarschijnlijk opnieuw kampioen van België zal worden, werd in het team opgenomen met de BWP'er Eres DL. Voor Devroe worden het na Caen (2014), Lexington (2010) en Aken (2006) zijn vierde Wereldruiterspelen op rij. Met Eres was hij er vier jaar geleden al bij op Franse bodem.

Na haar deelname aan de Olympische Spelen in Rio (2016) zal de 23-jarige Jorinde Verwimp nu ook in Tryon aan de start komen tijdens haar eerste Wereldruiterspelen. Zij doet er beroep op Tiamo.
De 24-jarige Laurence Roos maakt zich met de BWP'er Fil Rouge op voor haar eerste kampioenschap bij de senioren. Het duo werkte wel al de Europese kampioenschappen bij de Young Riders in Arezzo (2014) en U25 in Hagen (2016) af.

Met de 33-jarige Fanny Verliefden en Indoctro vd Steenblok zijn er drie BWP'er afgevaardigd op de Wereldruiterspelen. In 2015 vertegenwoordigde Verliefden de Belgische driekleur in Aken. Zij was ook grote favoriet om naar de Olympische Spelen te gaan, tot haar paard Annarico uitviel met een blessure.