Jeroen De Winter maakt debuut met kampioenenhengst Mugano van Klapscheut

Transfer
27 nov 2018
Door Horseman Kristof

Jeroen De Winter werd de voorbije jaren al verschillende keren kampioen. Als Junioren ruiter werd hij Belgisch kampioen en dat zelfde jaar won hij ook het BK voor 7-jarigen. Dat deed de Antwerpenaar telkens met de BWP merrie Gretel S. Begin dit jaar leverde hij de kampioen van de BWP hengstenkeuring met Pegase van 't Ruytershof. Diezelfde dag sprong hij in de finale van de hengstencompetitie met twee van zijn hengsten naar de titel. Bij de 5-jarigen kroonde hij zich tot kampioen met de BWP'er Nixon van 't Meulenhof. In de reeks voor 7-jarigen mocht hij de gouden medaille in ontvangst nemen met de BWP hengst Leandro VG.

Twee maand geleden volgde een nieuw hoogtepunt toen hij Wereldkampioen werd in Lanaken met de 6-jarige BWP merrie Mystic van 't Hoogeinde.

Om zijn stal van kampioenen te versterken kan hij sinds enkele weken beroep doen op de 6-jarige BWP hengst Mugano van Klapscheut (v. Ugano Sitte). Emile Van Rossem van Stoeterij Mivaro uit Schepdaal heeft zijn voor BWP goedgekeurde hengst ter beschikking gesteld van De Winter. Met Geert Van Rossem in het zadel was hij op de voorbije BK's telkens finalist en won hij vorig jaar de hengstencompetitie bij de 5-jarigen.

Het nieuwe duo zal dit weekend hun debuut maken in het Azelhof.