Jeroen De Winter en L'Innocence van 't Meulenhof winnen de BWP proef in Waregem

Jumping
29 sep 2018
Door Horseman Kristof

In Waregem werd zonet de BWP proef voor 7-jarigen afgewerkt. In deze 'Prijs Euro Horse powered by Emerald' wisten er zes combinaties zich te plaatsen voor de barrage.

Jeroen De Winter en L'Innocence van 't Meulenhof (Diamant de Semilly x Carthago) sprongen daarin naar de overwinning met hun tijd van 39:96 seconden. L'Innocence werd gefokt bij Mariette Van Lombergen. Zij is de volle zus van Diamanthina en Emerald van 't Ruytershof.

Werner Dierckx en Lucky Star van de Korteweg (v. Zirocco Blue VDL) van fokker Filip Vervaeke werden tweede in 40:90 seconden. Nick Adriaensen en Labelle vd Middelstede (v. Emerald van 't Ruytershof) eindigden in 41:86 seconden op de derde plaats. Jef Adriaensen fokte Labelle uit een dochter van zijn stammerrie Queen D'Azur Middelstede, die op haar beurt dan weer de moeder is van Torinto en Domino vd Middelstede. Labelle haar eerste fokproduct, Opium vd Middelstede, werd vorig jaar bij BWP goedgekeurd voor de dekdienst. Deze Opium werd dit jaar kampioen van de hengstencompetitie.

Voor Kim Thiry en Lady Chin - V (v. Chin Chin) was er een vierde plaats. Jeroen De Winter werd ook nog vijfde met zijn voor BWP goedgekeurde hengst Leandro VG (v. Gitano).

Klik hier voor de uitslag.