Jens Vandenberk naar nieuwe overwinning in het Azelhof

Jumping
18 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Azelhof te Lier werden voor de CSI2* Grote Prijs nog een 1.35m proef over twee fasen gereden en de finale voor zevenjarige paarden.

In de 1.35m proef ging de winst naar onze landgenoot Jens Vandenberk. Met de negenjarige merrie Espresso (v. Andiamo Z) bleef hij foutloos in een tijd van 28.25 seconden. Op vrijdag was er voor Vandenberk ook al de overwinning in de 'Prijs Horseman'. De Brit James Whitaker volgde op de tweede plaats met de bruine merrie Mersley Ezri (v. Mersley Mon Capata). Voor hun was er een nulrit in 28.94 seconden. Kirsten Rombouts maakte de top drie compleet Cerona van Beek (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Zij kwamen door de chrono na 29.69 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Peter Duitz met Cordia (v. Clearway) en Raffaele Valente met Casaltina (v. Casall). Zij finishten in respectievelijk 29.84 seconden en 30.06 seconden.

Bij de zevenjarige paarden reed Gilles Dunon zich in de kijker met de bruine ruin Louis Vuitton van de Wouwerse Velden (v. Thunder van de Zuuthoeve). Zij bleven in de barrage foutloos in een tijd van 31.11 seconden. Dit leverde het duo een vierde plaats op in deze finale voor jonge paarden. Voor Evert Van Mele was er met de BWP merrie Labrusca de Muze nog een vijfde plaats. Zij kwamen door de eindstreep na 32.37 seconden.

De overwinning was voor Denemarken. Zascha Nygaard Andreasen reed met de Cristallo II dochter Cristella S foutloos rond in een tijd van 29.08 seconden. Ze bleven zo voor op de Ier Ivan Dalton en Bionce des Monts (v. Ravage de Mars). Zij finishten na 30.45 seconden. Op de derde plaats zagen we de Britse Millie Allen met de Holsteiner ruin Fashion Statement (v. For Fashion). Voor hun was er een nulrit in een tijd van 31.02 seconden.