Jan Vermeiren met nummer één en twee van de STX cyclus naar WK-finale

Jumping
14 sep 2018
Door Horseman Kristof

Jan Vermeiren is één van de gelukkigste mannen die je momenteel tegen het lijf kan lopen in Lanaken. Vanmiddag behaalde zijn fokproduct Cigaret JVH Z een tweede plaats in de Sires of the World met Olivier Philippaerts. Later op de dag raakte bekend dat hij met zowel Mr. Uno-K van 't Kattenheye als Mr. Idol S zich wist te plaatsen voor de WK-finale bij de 6-jarigen. Met Mr. Uno-K won hij dit jaar de STX cyclus en met Mr. Idol S eindigde hij daarin op een tweede plaats. Mr. Idol S sprong vorig jaar ook al de WK-finale, toen nog met Thierry Goffinet. Na het WK verhuisde hij naar de stallen van Vermeiren in Wuustwezel.

Ook de regerende Belgische kampioenen Stef Bossaerts en Mr. Jones gaan door naar de finale. Tijdens zijn eerste WK weet Bossaerts meteen door te stoten tot in de finale. Ondanks de verkoop van verschillende jonge talenten na afloop van het BK in Gesves mag Valentijn De Bock zich toch opmaken voor een finale dankzij Houdini van de Dijk. Vorig jaar was Matcho van d'Abdijhoeve met 110.000 euro nog de veilingtopper op de Woodlands veiling in Lier. Zondag springt hij met Dirk Demeersman de finale bij de 6-jarigen.

Andere finalisten zijn Jeroen De Winter (Mystic van 't Hoogeinde), Walter Lelie (Elle van 't Ameldonk Z), Virginie Thonon (Corsica de Greenbay Z), Alexander Liefsoens (Eluna CL Z) en Gudrun Patteet (No Mercy van 't Kamerveld).