Ilusionata van 't Meulenhof net naast het podium in Grote Prijs Bolesworth

Jumping
18 jun 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Britse Bolesworth stond gisteren namiddag de CSI4* Grote Prijs op het programma over een hoogte van 1.60m. Elf combinaties mochten in de tweede ronde nog eens van start gaan om zo te strijden voor de overwinning.

De Ieren waren ijzersterk in deze GP met winst voor Paul Kennedy en de twaalfjarige merrie Cartown Danger Mouse (v. Harlequin du Carel). Zij snelden foutloos door de barrage in een tijd van 38.56 seconden. Zijn landgenoot Billy Twomey volgde op de voet met de vosse ruin Kimba Flamenco (v. Je T'Aime Flamenco). DIt duo kwam een fractie van een seconde later door de chrono in 38.65 seconden. De Brit John Whitaker reed voor zijn thuispubliek nog naar de derde plaats met de tienjarige schimmel Cassinis Chaplin (v. Cassini I). Zij reden een nulrit in 40.07 seconden.

Verder in de top vijf zagen we twee Belgische paarden. Op de vierde plaats eindigde William Whitaker met de BWP merrie Ilusionata van 't Meulenhof (v. Lord Z). Met deze halfzus van Emerald van 't Ruytershof bleef de in België gebaseerde Brit foutloos in een tijd van 42.56 seconden. De Braziliaan Pedro Junqueira Muylaert werd nog vijfde met de Zangersheide hengst Prince Royal Z Mfs (v. Prince de Revel). Zij kwamen door de finish na 43.10 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.